İnternette size özel kampanya oyununa gelmeyin

Türkiye’de ki internet servis sağlayıcıları 2018 sonu yaklaştıkça daha çok kazanmak ve müşterilerini çaresiz bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Herhangi bir internet servis sağlayıcı sizi arayıp “size çok cazip yeni bir teklifte bulunmak istiyoruz.” safsatasını anlatırlarsa kesinlikle inanmayın servis sağlayıcılar hayır kurumu değillerdir, kar amaçlayan ticari kuruluşlardır, her zaman için şirket çıkarlarını ve şirketlerinin kar oranın yükselmesini isterler. Yani bir teklif aldığınızda bu teklif 99.99% size değil servis sağlayıcıya kazandıracak bir tekliftir, bunu aklınızdan çıkarmayın.

Yaşanmış basit bir örnek ile açıklayalım.
Mevcut tarifem 16mbit hız 100gb Adil kullanım kotası 65tl
teklif edilen cazip! teklif ise 16mbit sınırsız adil kullanım kotası 99tl
Tabi ki bunu size teklif etmeden önce “kotanızı sürekli aşıyorsunuz, hızınız düşüyor, internette sorunlar yaşıyorsunuz.Bu tarifeye geçtikten sonra bu sorunlarınız ortadan kalkacak” gibi sizi cezbedici ifadeler kullanabilirler.
servis sağlayıcılarının iyilik meleği gibi görünüp size yeni kampanyalar teklif etmelerinin nedeni taahhüt süreniz bitmeden daha yüksek fiyatlı yeni bir kampanyaya geçmeniz ile sizi iki sene boyunca yüksek fiyattan kendilerine bağlamak. Neden acele ediyorlar? Çünkü 2019 girince adil kullanım kotası denen saçmalık yasalzorunluluk olarak kaldırılacak sizde şuan ödediğiniz ücret karşılığında sınırsız interneti zaten alacaksınız. Bunu bilen internet servis sağlayıcılar yüksek fiyatlı kampanya taahhütleri ile sizi 2 yıl boyunca faiş ücretler ödemeye mecbur bırakmak için her türlü oyunu oynuyorlar.
sizi aradıklarında şu talepte bulunun “ben internet hızımdan mennunum, eğer bana avantaj sağlamak istiyorsanız, mevcut ödediğim ücretin daha altında bir teklifte bulunun bana.

Özetle 2018 sonuna kadar size daha düşük fiyatlı teklifte bulunurlarsa kabul edin,başka hiçbir teklif ile taahhüt süresinizi uzatmayın.

Yorum yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

33BeğenenlerBeğen
39TakipçilerTakip Et
149TakipçilerTakip Et
6,220AboneAbone Ol