Youtube artık eski cihazları desteklemiyor

Android 4.1 ve altı bir tablet kullanıyorsanız son bir kaç aydır youtube açmak istediğinizde aşağıdaki gibi hatalar görüyor olabilirsiniz. Çünkü youtube versiyonunuz 11.01.70 veya altındadır. Youtubu’un bu sürüm ile çalışması artık maalesef mümkün değil.
Bu makale yazılırken ki en güncel sürüm youtube 16.46.37 fakat 16.46.37 sürümünün yüklenmesi içinde telefon veya tabletinizde ki Android sürümünüzün 4.3 veya üzerinde olması gerekiyor

Eğer tabletiniz android 4.3 veya üzerindeyse google play üzerinden youtube güncellemesini yükleyerek bu sorunu çözebilirsiniz.

Android sürümünüz 4.2 veya altındaysa youtube uygulamasını yüklemeniz maalesef mümkün değil. Android versiyonu eski tabletlerde sadece chrome gibi web tarayıcılar üzerinden düşük bir hızda kullanabilirsiniz. Özellikle video açılana kadar ki sayfa yüklenme süresi olarak çok düşük bir hızda, video açıldıktan sonra işlemci ve internet hızınıza göre youtube videolarını izleyebilirsiniz.

Youtube Başlatmayla ilgili bir sorun oluştu. Lütfen ağ bağlantınızı ve sistem saatini kontrol edin Tekrar Dene

Youtube’u açmak istediğinizde böyle bir hata ile karşılaşıyorsanı öncelikle bu hata için yazdığı gibi ağ bağlantınız, saat tarih ayarlarınızı kontrol edin. Eğer problem devam ediyorsa android sürümünüz 4.1 altındadır youtube’un artık desteklemediği bir tablet kullanıyorsunuz. Bu yüzden resmi youtube uygulamasını yüklemeniz mümkün değil. Ya google play üzerinden güvenilir olmayan youtube uygulaması yükleyeceksiniz (ki bunu tavsiye etmiyoruz) yada internet tarayıcınız ile youtube gireceksiniz.

Youtube’un yeni bir sürümü var Google Play’den hemen yükleyin. Şimdi Yükle

Bir diğer hata ise yukarıdaki gibi güncelleme olduğuna dair uyarı. Bu hata ile karşılaştığınız da şimdi yükle butonuna basıp güncelle seçeneği ila youtube sürümünüzü güncelleyebilirsiniz. Eğer androd 4.0 ve altı bir tablet yada telefon kullanıyorsanız güncelleme yükleseniz de Android tabletinizden youtube açmak istediğinizde yine bu sayfa açılıyor. yani kısır döngüye giriyor. Buda android sürümünüzün düşük olmasından kaynaklanıyor. Maalesef ki android 4.0 ve altı telefon ve tabletlerde youtube güncellemesini yüklemeniz mümkün değil ancak web üzerinden youtube açabilirsiniz.

YouTube.com adresine geçin Youtube’un bu sürümü güncel değil ve cihazınıza uygun güncelleme bulunmuyor. Bu uygulamayı kullanmak yerine tarayıcınızda youtube.com adresini ziyaret edin.

Youtube.com Adresine Geçin Hatası

Son zamanların youtube hatası ise yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi sizi m.youtube.com adresine davet eden hatadır. Bu hatanın sebebi de yukarıdakilerde olduğu gibi android sürümünüzün 4.4 eski olmasından kaynaklanıyır. Çözüm olarak ya android 4.4 üzeri bir tablet alacaksınız yada tabletinizden ayarlar uygulamalar yolunu takip ederek verileri temizle seçeceksiniz. verileri temizlemek youtube tekrar kapatıp açana kadar youtube sorunsuz çalışmasını sağlayacak. ama geçici bir çözüm olduğu için her youtube kapattığınızda açmadan önce ayarlardan verileri temizlemeniz gerekecektir.

Bu arada bu hata için ne olduğunu bilmediğiniz apk ları tabletinize yüklerseniz google hesabınız şifresini kötü niyetli korsanların eline geçirebilirsiniz. Eğer tabletinizin Android 4.4 veya üzeri güncellemesi yoksa her seferinde ayarlardan verileri temizle seçmek çok daha güvenli olacaktır.

Aşağıdaki linkte görüldüğü gibi youtube artık Android 4.2 ve daha eski sürümlere destek vermeyeceğini açıkladı

https://support.google.com/youtube/answer/6098135?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=tr

Yorum yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

33BeğenenlerBeğen
39TakipçilerTakip Et
149TakipçilerTakip Et
6,220AboneAbone Ol