Samsung Note 8 toplatılacakmı – Dejavu

Note7 kabusu henüz taze iken note 8 telefonlarda yaşanan sorun samsungun uykularını kaçırıyor.

Samsung note 8 telefonlarda ortaya çıkan pil %0’a gelince bir daha açılmama sorunu samsung ve kullanıcıların canını sıkmaya devam ediyor. Bütün samsung note 8 bataryalarda ortaya çıkmayan bu sorun sadece bir seri samsung note 8 pillerde ortaya çıktığı görülüyor.

Telefonun şarjı bittikten sonra bir daha şarj olmama ve açılmama sorunu olarak ortaya çıkan problem nedeniyle samsung bir önceki serisi olan note 7 faciasından sonra note 8’de toplatılacak mı paniğine yol açtı.

Samsung Note 8 pil bittiğinde neden açılmıyor ?

olayın neden olabileceği hakkında henüz resmi bir açıklama yapmayan samsung yetkililerinden kullanıcılar açıklama bekliyor.

Samsungdan önce teknominal olarak tahminiz standart lithium-ion çalışma prensibi olan samsung note 8 bataryaların %100 iken 4.1,4.2volt kullandıkça gerilimi azalan pil 3.5 seviyesine geldiğinde ise %0 değerini göstermesi gerekir. li-ion bataryanın içindeki gerilim minimum 3,5volt civarında kalması gerekmektedir. güç yönetimi kontrolcüsünde ki bir arıza veya pildeki bir arızadan dolayı batarya 3.5 voltun da altına inerse pil bir daha kendini başlatmayabilir. böyle bir durumda sorun pilden kaynaklanıyorsa geçici çözüm olarak pilin şoklanması ve nominal değer olan 3,7 volt seviyesine yükseltilmesi gerekmektedir. eğer sorun pilden değil kontrolcüden kaynaklanıyorsa samsung tarafından yazılım güncellemesi ile note 8 batarya sorunu çözülmeye çalışılacak, yazılımsal bir sorun tespit edilemezse şarj entegrelerinin değişimi için samsung note 8 telefonların toplatılması gerekecektir.

Note7 patlama sorunundan sonra note 8 açılmama sorunu yaşanması durmunda samsung note 9 olarak yeni model çıkartacakmı yoksa yeni bir isim ile yeni bir samsung serisi ile mi yola devam edecek şuan için bilinmiyor.

Yorum yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

33BeğenenlerBeğen
39TakipçilerTakip Et
149TakipçilerTakip Et
6,220AboneAbone Ol