Spectre Meltdown komplo mu?

Spectre meltdown güvenlik açığı nedeniyle kullanıcıların paniklemesi ve yeni sistem kurma düşünceleri” acaba bu güvenlik açığı üreticiler tarafından kasıtlımı yapıldı veya firmaların işine mi geliyor” düşüncesini akıllara getirdi.

Meltdown ve spectre güvenlik açığı bilindiği gibi yeni nesil bütün işlemcileri intel,amd mobil arm işlemciler hepsini etkiliyor ve şuanda tam anlamıyla kapanması mümkün değil. Yakın zamanda da kapanması mümkün görünmüyor.

Yeni nesil bütün işlemcileri etkileyen spectre meltdown güvenlik açığının direk işlemciyi etkileyen bir güvenlik açığı olması nedeniyle bios update ile çözülebileceği, güncellemesi gelmeyecek eski anakartlar, fabrikası kapanan üreticiler vs… gibi nedenlerle güncellemesi mümkün olmayan sistemleri var olması bu açığın kullanılması durumunda bütün sistemlere erişilebileceği ve kritik risk oluşturan sistemlerin önemli noktalarda kullanılmaması ihtimali meltdown ve spectre güvenlik açığı düzeltildikten sonra yeni çıkartılacak işlemcilerin satışlarında patlama yaşanacak olması ve firmaların çok büyük kar elde edeceği tahmin ediliyor.

Spectre meltdown güvenlik açığı ile acaba dünya çapında bir komplo mu yapılıyor düşüncesini akıllara getirdi. ilerleyen günlerde firmaların açıklamaları ve çıkartacağı yeni ürünler meltdown spectre güvenlik sorununun durumunu netleştirecek.

Yorum yazın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!

33BeğenenlerBeğen
39TakipçilerTakip Et
149TakipçilerTakip Et
6,220AboneAbone Ol