Genellikle elektrik kesilmelerinde veya ani kapanmalardan sonra görülen bu hata bilgisayarınızın diskindeki açılış dosyalarının zarar görmesinden kaynaklanır.
Çözümü için ise farklı yolları mevcut. Eğer elinizde işletim sistteminize ait bir windows kurulum usb’si veya Cd’si varsa hatalı dosyaların onarımı/geri yüklemesini yapabilirsiniz.
usb veya cd ile onarım için windows’u bu aygıt ile kurulum yapacakmış gibi açıp “Bilgisayarınızı onarın” seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra komut istemini açıp aşağıdaki komutları yazabilirsiniz.
BootRec.exe /rebuildbcd
BootRec.exe /fixmbr
BootRec.exe /fixboot
Eğer bu sorununuzu çözmese aynı komut istemi ekranına tekrar gelip aşağıdaki komutu deneyebilirsiniz.
bcdboot c:\ windows
Eğer bu iki komutta windows açılış sorununuzu çözmediyse kurulum ekranında ki onar seçeneğini kullanabilirsiniz.
Kurulum USB’si yoksa ne yapabilirsiniz.
Bizzat tarafımca denenmiş ve başarılı olmuş bir yöntemdir.
Boot/BCD hatasını aldığınızda öncelikle bunun ani bir güç kesintisi sonrası harddiskinizde oluşan bir hata olduğunun bilincinde olun. Bir daha böyle bir sorun yaşamamak için en kısa zamanda bir ups edinin. Çözüm için elinizde kurulum aygıtı olmadığından ikinci bir bilgisayara ihtiyacınız olacak. Diskinizi çıkartıp ikinci bir sisteme ikincil olarak takın ve bilgisayarı başlatın açılışta diskiniz check edilecek hatalar bulunup onarılacaktır. İkinci bilgisayardaki windows açıldıktan sonra hatalı diskinize sağ tıklayarak hata taraması yaptırın veya daha kesin olması için hatalı diskinizin aldığı harfleri tespit ettikten sonra cmd ‘yi açıp hatalı diskinize ait tüm bölümlere (C, D gibi) tek tek aşağıdaki komut ile disk tarama onarma işlemi yaptırın.
chkdsk d: /f /r
2-3 saat sürecek bu işlem sonucunda hatalı diskinizi tekrar eski sisteminize takıp bilgisayarınız açtığınız sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.